21 Ocak 2013 Pazartesi

Çocuklar için bol sebzeli etli yemek


Çocuklar için yaptığım bol sebzeli etli yemeğimin tarifi. Bunu sevmeyen çocuk yoktur. Öncelikle söylediğim bütün sebzeler küçük doğranacak aklınızda olsun. Bebek için yapıyorsanız rondodan geçirin ama 9 aydan sonra kesinlikle rondo kullanmayın pütürlü yemeye alışsınlar. Sebzeleri sirkeli suda 4 dk bekletin ve güzelce durulayın lütfen. Ben 15 günde bir 5 kiloluk büyük bir tencerede yapıyorum bunu. O gün yiyorlar, kalanını günlük yiyecekleri kadar cam kaplara ayırıp donduruyorum. Her an bu sağlıklı yemek hazır oluyor. Dışarı çıkarken de yanınıza alabilirsiniz. Bir gece önceden buzluktan buzdolabının alt tarafına indirip çözdürün.
1 soğan+2 havuç+250 gram kıyma, organik tavuk veya küçücük doğranmış et + 1 kaşık tatlı biber şalçası+ 4 kaşık zeytinyağı 10 dakika pişirin
6-8 bardak kaynar su ekleyin
2 patates+biraz bal kabağı+ 1 bardak pirinç+ 1 bardak yıkanmış kırmızı mercimek ekleyip 10 dk pişirin
1 kabak+biraz yer elması+ 1 tatlı kırmızı biber+ bir küçük baş kereviz ekleyin 10 dk pişirin
çok küçük doğranmış yarım demet maydanoz+ yarım demet dereotu ekle. 5 dk daha pişir afiyet olsun.
Bir kase bundan yerler, sonra da bir kase evde organik sütten mayalanmış yoğurt. Bu çok sağlıklı bir öğün olur. 4 yıldır bunu yapıyorum ve kesinlikle tavsiye ederim. İçinde sebze, et , pirinç, mercimek ve otlar var. Mevsime göre içindeki sebzeleri değiştirin. 1 yaşından küçük çocuklara yedirecekseniz lütfen tuz ve salça koymayın. Doktorunuz bebeğinizi kıymaya geçirmeden kıyma vermeyin. (7 ay civarı). Tadı da süper oluyor.

Ana Sayfaya dön

2 yorum:

  1. harika bir tarif.dondurduğumuz zaman besin değerini kaybetmiyor sanırım.peki yaptığımız diğer çorba ve sebze yemeklerinide dondurabilir miyiz ?

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.